01-07-09

Wim Leys & @fundum : ook deze zomer weer één van de drukst bezette live bands

Wim LeysHun naam is nog niet vaak opgedoken in lijstjes met druk bezette artiesten en bands, maar Wim Leys & @fundum pieken weer deze zomer. Kijk maar eens naar het bijgevoegde lijstje !

En ze doen het live, Wim Leys samen met zijn vier vaste muzikanten. Ze brengen ook dit jaar weer een mix van eigen nummers en meezingbare covers. Ook dit jaar verzorgen ze weer een reeks optredens tijdens ‘Vlaanderen Zingt’. Op 9 augustus staan ze voor het vierde achtereenvolgende jaar voor 30 à 40 000 mensen te spelen tijdens “Antwerpen Zingt”.

En ook Nederland blijft niet ongevoelig voor Wim Leys & @fundum. Komend weekend spelen ze in het hoge noorden (Leeuwarden) en daarna nog in ondermeer Goes, Haarlem en Enschede.

Sinds enige weken is er in Vlaanderen en Nederland ook een nieuwe single uit: “Leef nu je leven”. Na promo optredens voor ondermeer ATV, RTV, ROB, S Televisie enz…. groeit de belangstelling en airplay voor dit optimistische poppy deuntje dat werd geschreven door Bart Herman en Wim Claes dat je vanaf de eerste seconden een goed gevoel bezorgt.

Bij “Leef nu je leven” hoort ook een clip die werd opgenomen in het Antwerpse Centraal Station, en tijdens Antwerpen Zingt. Je kan ze zien op http://www.youtube.com/watch?v=IsqGGYYgs4Y.

Je kan de single downloaden via http://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewAlbum?i=280516549&id=280516532&s=143452

vr 3 juliHaarlem (NL)Grote Markt
za 4 juliVeurne Grote Markt
zo 5 juliHumbeek (Grimbergen)Tent, Kanaalstraat
wo 8 juliOostduinkerkeZeedijk
do 9 juliMechelenParkpop
vr 10 juliWaregem Grote Markt
za 11 juliWaasmunsterPark Blauwendael
zo 12 juliLangemark-PoelkapelleTent, Sint-Juliaan
do 16 juliGoes (NL)Markt
za 18 juliMaaseikGrote Markt
zo 19 juliViva FMHoeselt
zo 26 juliKeerbergenMolenfeesten
do 30 juliEnschede (NL)Markt
za 1 augBornemCardijnplein
zo 2 augMolZilvermeer
vr 7 augBlankenbergeLeopold III plein
za 8 augTienenGrote Markt
zo 9 augAntwerpenVlaamse Kaai
do 13 augMiddelkerkeEpernayplein
vr 14 augIeperGrote Markt
za 22 augSint-IdesbaldG.Grardplein
di 25 augGenkEvenementenpark
za 29 augMariakerke (Oostende)Mariakerkeplein
zo 30 augGeraardsbergenGrote Markt
vr 4 sep WielsbekeMarkt
zo 6 septVilvoordeGrote Markt
vr 11 septLeopoldsburgKoningin Astridplein
za 12 sepLokerenGrote Markt
zo 27 sepBuggenhoutfeesttent Platte Put


Wim Leys is in Vlaanderen geen onbekende. In 2001 scoorde hij één van de zomerhits met “Elk z’n eigen gang”, een Nederlandstalige versie van “The road to Mandalay” van Robbie Williams. Met zijn “Nederpop Band” speelde hij in tal van Vlaamse steden en op het eerste Amnesty International festival in Antwerpen. Wim was te zien en te horen in een heleboel nationale televisieprogramma’s (Hitkracht, Tien om te zien, de Notenclub, het Swingpaleis, Popkracht,….) Hij presenteerde ook een zondagnamiddag programma op Radio 2 en speelde in de musical “Glory Halleluja”. Hij nam met een nummer van de Nederlander Ruud Houweling ook deel aan de selecties voor het Eurovisiesongfestival.

Voor zijn debuutalbum “Zo gezegd zo gedaan” schreef niemand minder dan Xander de Buisonjé voor hem het nummer “Geef”. Vanaf 2006 ruilt Wim zijn Nederpop Band voor @fundum. Als tussendoortje nemen ze voor een aantal Gentse studentenclubs een cantusmedley op, maar het is de bedoeling in het Nederlands verder te gaan. Wim Leys & @fundum kiezen voor vrolijke poppy nummers met een groot meezingbaarheidsgehalte. Zo komen ze ook in contact met de organisatoren van “Vlaanderen zingt” wat leidt tot een leuke samenwerking. Wim Leys & @fundum verzorgen het eerste deel van deze mega-meezing-happenings, eerst in Vlaanderen, maar vanaf 2008 ook in Nederland. Hun concert op “Antwerpen Zingt” voor 30 000 mensen wordt opgenomen en komt op het album “Voluit!” te staan.

14:24 Gepost door Radio Go4it in Muziek info | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.