26-06-09

Persbericht VRT bij overlijden Yasmine

"Zangeres, omroepster en televisiepresentatrice Yasmine is vandaag overleden. Ze heeft zelf beslist om uit het leven te stappen. Yasmine is 37 jaar geworden." Zo begint het persbericht dat de VRT vanavond verstuurd heeft.

YasmineOp de VRT sloeg het nieuws over het overlijden van Yasmine in als een bom. Yasmine was al jaren een van de boegbeelden van de VRT en een graag geziene collega. Ze was jarenlang te zien als omroepster op Eén en presenteerde onlangs nog het vierde seizoen van Zo is er maar één, een programma dat haar als bezielster van het Nederlandstalige lied na aan het hart lag. Maar Yasmine was een vrouw van vele talenten. In 1989 verbaasde ze Vlaanderen voor het eerst met haar zangtalent in de Soundmixshow op VTM en muziek zou ook de rode draad blijven vormen door haar verdere carrière. In 1992 ging ze aan de slag in het programma Teen spirit op Studio Brussel en niet veel later presenteerde ze samen met Willy Sommers Tien om te zien op VTM. Ze was ook naast Erik Goossens te zien als presentatrice van de Super 50. In 1998 stond Yasmine als vj mee aan de wieg van de jongerenzender TMF.

In 2001 ging Yasmine aan de slag bij Eén, waar ze tot aan haar onverwachte dood zou blijven. Ze werd er een van de vertrouwde gezichten van De rode loper en maakte indruk als eigenzinnige, maar graag geziene omroepster. Ondertussen zette ze haar radiowerk verder met Diva op Donna. In 2004 presenteerde Yasmine de quiz Memento en sinds 2006 liet ze de mooiste Nederlandstalige muziek herleven in Zo is er maar één.

Muziek en theater
Als zangeres heeft Yasmine de voorbije vijftien jaar vele watertjes doorzwommen. Ze had hits met nummers als Porselein en Meisjes aan de macht en maakte een theatertour met vertaalde liedjes van Leonard Cohen. Ze speelde ook de rol van prinses Yasmine in de musical Alladin. In 2004 stond Yasmine tien jaar op de planken. Dat vierde ze met een tour en een plaat die naar de naam Liefde en liedjes luisterden.

Haar laatste theaterproject stond helemaal in het teken van het woord. Ze ontmantelde haar muziek tot enkel de essentie overbleef: pure poëzie. Tijdens Yasmine houdt woord stelde ze een selectie van haar favoriete gedichten voor aan het publiek: van Leonard Nolens tot Willem Elsschot en van Paul Van Ostaijen tot Herman de Coninck.

Ongeloof
Netmanager van Eén Jean Philip De Tender reageert onthutst: “Ikzelf en alle collega’s van Eén en de VRT zijn diep onder de indruk van dit bijzonder droevige nieuws. Yasmine is een van de meest veelzijdige presentatrices en zangeressen van Vlaanderen. Dat was me al duidelijk van de eerste dag dat ze hier kwam werken. We verliezen onverwacht een bijzonder fijne en getalenteerde collega.”

Ook bij Yasmines naaste collega’s van De rode loper kwam het nieuws hard aan. Zij lieten de volgende boodschap achter: “De hele redactie van De rode loper is in shock na het plotse overlijden van Yasmine. Hilde, want zo heette ze op de redactie, was een gewaardeerde presentatrice, soms verguisd door de kijkers voor haar ironie, maar altijd geestig en enthousiast. De showbizz was echt haar speeltuin en hoewel ze ’t allemaal niet even ernstig nam, genoot ze van haar job als De rode loper-presentatrice. Ze genoot ook van haar aanwezigheid op onze redactie, zo heeft ze ons herhaaldelijk laten weten.

De breuk met Marianne was een zware slag voor haar en we zagen haar zienderogen achteruitgaan, maar dit had niemand van ons verwacht.

We wensen Hildes familie veel sterkte en bieden onze innige deelneming aan.”

08:58 Gepost door Radio Go4it in Muziek info | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.